t0MMika 2014.06.05. 21:24

CFCF - Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány

Az alapítvány 2003 óta működik, célja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek esélyegyenlőségének, iskolai sikerességének megteremtése. Mint azt számos nemzetközi tapasztalat mutatja, nem lehetséges egy etnikai, vagy társadalmi-vagyoni helyzet alapján válogató iskolarendszerben a megfelelő készségek legmagasabb szintű elsajátítása. A CFCF fő ideája, hogy a társadalomba való sikeres beilleszkedés kulcsa, hogy a gyerekek minél korábbi életszakaszban elfogadják egymást. 

Tevékenységük azon tanköteles gyermekeket és családjaikat érinti, akik hátrányt szenvednek az óvodában, iskolában az elkülönített oktatás miatt, ennek következményeként a továbbtanulási esélyeik, sikeres felnőtt életpályájuk eleve kudarcra van ítélve. Céljaik eléréséhez több eszközt is használnak: a közösségi igényérvényesítés mellett jogi segítséget nyújtanak egyéni sérelmek esetén is, amikor egy diákot bántalmaznak, etnikai hovatartozása vagy képességei miatt megkülönböztetnek.

Mindemellett aktív közösségfejlesztő munkát végeznek azokon a településeken, ahol az ügyeiken keresztül a családokkal, iskolával kapcsolatba kerültek. Többek között adománygyűjtő akciókon keresztül, például tanszercsomaggal, úszófelszereléssel, ruhával, élelmiszerrel segítik a rászoruló családokat.

Az alapítvány egy új programot indított ’Láthatatlan Tanoda’ címmel. A program célja, hogy lehetőséget biztosítsanak az integrált oktatásban való részvételre a VIII. kerületi roma gyermekeknek. Az óvodásoknak iskolai előkészítő foglalkozásokat, az érdeklődő és jó tanulmányi eredményű általános iskolásoknak pedig komplex felkészítő tanfolyamokat kínálnak a szükséges tantárgyakból, hogy színvonalas, integrált oktatást nyújtó iskolába tudjanak be- vagy átiratkozni, és ott helytállni. Mentoruk személyes támogatását is igénybe vehetik a gyermekek, aki figyelemmel kíséri, bátorítja és eligazítja őket problémáik kezelésében.

 

Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány
CFCF

H-1093 Budapest
Lónyay u. 34. III/21.

Tel.: +36 - 1 - 323-0882
Fax.: +36 - 1 - 323-0883
e-mail: cfcf@cfcf.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://struccontul.blog.hu/api/trackback/id/tr16281949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása