achukapriki 2014.06.03. 11:41

Kapocs Ifjúsági Önsegítő szolgálat

A Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat 1992 március 16-án a Petőfi Csarnokban jött létre. Alapvetően ifjúsági szervezet. Célcsoportja a 14-24 év körüli fiatalok, akik alkalmazkodási, lelki problémákkal küzdenek. Nincs semmilyen, vagy alig lelhető fel bármilyen intézményes kapcsolat az életükben. Mint család, iskola, barátok, munkahely és más segítő szolgálat.

Sajnos a csoportba tartozó fiatalok kockázatnak vannak kitéve és sok alapvető ismeret hiányában élnek. Mint például drog és más komoly tényezőkre.  A szervezet négy szakmai szinten segít a fiataloknak.

Elérési szint

- a telephelyen történik

- önkéntesek segítenek a fiataloknak, válaszok megoldások keresése az adott problémára

Szolgáltatás jellegű tevékenység szintje:

- válaszolnak a segítséget kérők kérdéseire

- szakmai szervezetek, szakemberek segítségével támogatást nyújtanak

- segítenek megtalálni a helyes utat a probléma megoldásához

 

Összetett feladatok, koncentrált programok szintje

- megoldási lehetőségek kínálása összetett problémákra

- program melyben a rászorulók konkretizáltabban, koncentráltan segítenek.

 

Támogató feladatok, tevékenységek szintje

- kapcsolatok megerősítése a fiatalokkal

- önkéntesek szakszerű fejlesztése, képzése

- a program a kezdetektől segít a fiataloknak, támogatást ad a megfelelő életút megtalálásában, és annak kivitelezésében.

- segít a fiataloknak, hogy hangot adjanak a gondolataiknak, kipróbálják magukat

- a Civil Rádióban élő adással jelentkezik a Kapocs Ifjúsági Magazin hetente, kéthetente pedig a rádió C-ben Kapocs Magazin

Ezen kívül verses kötetek, kézműves csoport, Firka- Kapocs újság, filmklub és kirándulások állnak rendelkezésre és várják a fiatalokat.

A Kapocs segítséget kínál a rászoruló fiataloknak. A látogató fiatalok választ kapnak a problémákra. Megoldást, de elsősorban a megoldáshoz vezető továbblépést, segítséget nyújtanak. A fiatalokat nem hagyják magukra a problémáikkal. Önkéntességgel foglalkoznak és képzéssel is tevékenykednek, hogy a fiatalok sikeresebben tudjanak részt venni társaik és saját korosztályuk problémáinak megelőzésében, megoldásában. Alternatívát ahhoz, hogy jobban élhessenek.  A szervezet munkája rendkívül fontos mivel a fiatalokra összpontosít. Az ő segítségük a legfontosabb, hiszen ha időben érkezik a segítség, legyen az bármilyen formájú motiváció, vagy mentorálas egy egész életre kihat.

Elérhetőségeik:

1084 Budapest Mátyás tér 14
(1) 364 0105
www.kapocsalapitvany.hu

Címkék:kapocs Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://struccontul.blog.hu/api/trackback/id/tr856261539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása