Nóri13 2014.05.20. 13:50

Fiatalok a Környezetért Egyesület

Készítette: Orbán Nóra és Pintér Szonja


Az általunk választott környezetvédelmi téma kapcsán a Fiatalok a Környezetért Egyesület alapításának céljait és munkásságát szeretnénk bemutatni.

Az Egyesület rövidítése: FKE. A szervezet 2010. novemberében került bejegyzésre. Az egyesület megalapításának alapgondolata már régóta foglalkoztatta a szervezet jelenlegi tagjait. Az alapító okirat végül 2010. júniusában jogi segítséggel beadásra került a Pest Megyei Bírósághoz. Az egyesület nagy szabadságot ad minden érdeklődő és természettudatos lakos csatlakozására. A teljes taglétszám nagyobb része egyébként főként a FKE központja, a Nagykátai kistérség területének lakosaiból áll össze.

 Az alapszabályban meghatározott tevékenységek a következők:

-          Környezetvédelemmel kapcsolatos képzések, rendezvények szervezése;

-           Természetjárások szervezése;

-            Mobilitás, családi szabadidős programok szervezése;

-            Energetikai témájú, fenntarthatósággal kapcsolatos képzések, rendezvények szervezése;

-           Környezetbarát eljárások, technológiák népszerűsítése a lakosság körében;

-          Esélyegyenlőségi csoportok segítése;

-            Erdei iskola hálózat támogatása, a környezeti fenntarthatóság jegyében.

 

A Fiatalok a Környezetért Egyesület célja a társadalom szemléletének formálása, a környezet, mint érték nagyobb mértékű megóvása, becsülése. Az Egyesület kiemelt fontosságúnak tartja, hogy éreztesse a tagokkal a közösség érzésének erejét. Tehát, hogy minden fiatal megélje, mennyire jó érzés egy adott célért közösen fellépni és küzdeni.

Az Egyesület missziója nem más, mint különböző eszközökkel, rendezvényekkel, marketing anyagokkal tudatni a lakossággal, hogy jelenlegi magatartása milyen káros hatással van környezetére.

Fontos, hogy a legtöbben elinduljanak egy új úton, a fenntartható fogyasztás és az anyagtakarékos életmód irányába, így esélyt adva a jövő nemzedékeinek is, hogy természeti értékeinkből ők is részesülhessenek. Fontos, hogy a lakosság minden korcsoportjához eljusson a környezettudatosság üzenete.

Az Egyesület tevékenységét elsődlegesen a Nagykátai kistérségben végzi. A helyismeret, a rendelkezésre álló humán infrastruktúra, a meglévő emberi kapcsolatok megfelelő környezet a szemléletformáló kampányok, anyagok eredményességének mérésére. 

A jövőben az Egyesület több olyan programot is szeretne elindítani, melyek során széles körben üzenetet közvetítenek a lakosság számára.

 

Kapcsolat az érdeklődőknek:

2711 Tápiószentmárton, Dózsa György út 25.

Email: info@fke-hungary.eu

 

Forrás: http://fke-hungary.eu/bemutatkozas.html

Címkék:környezetvédelem Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://struccontul.blog.hu/api/trackback/id/tr226184732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása